ik ben Flink

MH200622-F004

Barry Popma

Barry Popma is founder van Flink Veranderen en heeft ruim 20 jaar ervaring in het leidinggeven aan verandering in de ouderen, revalidatie- en ziekenhuiszorg.

Flinke Veranderaar

Flinke Verbeteraar

Flinke Ontwikkelaar

Opdrachten

Flinke Verbeteraar
Proctos Kliniek
Algemeen directeur 

Op basis van duaal management eindverantwoordelijk voor alle bedrijfsvoerings-
gerichte, niet medisch inhoudelijke aspecten van de kliniek zoals: aansturing personeel (medisch assistentes, verpleegkundigen en overige paramedici, artsen- chirurgen), hrm beleid en -uitvoering, kwaliteitszorg (MTV cyclus, klachtenmanagement), patiëntenlogistiek, spreekuurbezetting.

Organisatie-ontwikkeling waaronder: invoering innovatie- verbeterteams, ontwikkeling waarderingsplan, opzet Proctos E-cademy, strategie verkenning.

Inrichting en uitvoering van de af- en opschalingsactitiviteiten in het kader van COVID-19.

Flinke Verbeteraar
Medisch Specialistische Revalidatie Kliniek Revant
Manager kliniek 

Leidinggevende aan team van medisch revalidatie verpleegkundigen en coördinerend aan team van paramedici.

Verbeterplan opstellen en implementeren als gevolg van een IGZ-calamiteitenmelding, verbeter- en ontwikkelplan geschreven en geïmplementeerd om te komen tot zelforganisatie binnen de afdelingen en teams.

Opstellen en implementeren van een ontwikkelplan voor de kliniek met als doel een professionele werkcultuur te realiseren waarbij interdisciplinair werken, de patient centered care (customer journey) en in- externe profilering de pijlers zijn voor een gezonde bedrijfsvoering.

Flinke Veranderaar 
Pro Senectute VVT
Bestuursadviseur & verandermanager  

Opzet en uitvoering van het veranderplan dat de grondslag biedt voor het realiseren van de noodzakelijke veranderingen in de organisatie.

Leiderschapsontwikkeling (op alle niveaus) en kwaliteitsverhoging van de verpleegkundige zorg.

Productportfolio passend maken op de zorgzwaarte en toekomstige zorgvragen van de patiëntenbewoners met als resultaat een toekomstbestendige bedrijfsvoering.

Flinke Veranderaar 
Haga Ziekenhuis
Programma & verandermanager 

Professionaliseringsprogramma voor alle financieël en HRM adviseurs om hen te begeleiden in de transitie naar Business Partner.

Inrichting participatief veranderprogramma waarin de deelnemers ruimte en verantwoordelijkheid krijgen om oplossingen te zoeken voor strategische opgaven en deze binnen de eigen eenheid ook tot realisatie te brengen.

Leiderschapsondersteuning voor de sectormanagers en stafmanagers om het veranderproces vorm te geven (focus op voorbeeldgedrag, tot stand brengen van verbinding gericht op gemeenschappelijkheid in taal, ambitie en resultaatsturing).

Die keren dat ik dacht “dit probleem vraagt om wat anders” kwam ik bij Barry terecht. Hij werkt bij veranderingen altijd “met de kluit eraan” en dan komt wat er werkelijk aan schort uiteindelijk wel op tafel. Met zijn open ongedwongen en onconventionele houding krijgt hij de benodigde dynamiek waarmee medewerkers eerst herkennen dat het anders moet maar er daarna ook mee aan de slag gaan.

5/5

– Joep Koch –
Strategisch HRM, bij De Jong & Laan

Inhoudelijke kennis en ervaring

opleidingen
MBA Health- Erasmus Universiteit
Level 1 mindfulness trainer postdoc.- Radboud Universiteit
Touching the community soul- Nyenrode Universiteit
Verandermanagement- SIOO
HRM Management

methodieken, certificeringen
Leading Change
Leiderschapsstijlen
Certified Management Consultant CMC

specialiteit
Leidinggeven aan veranderprocessen
Strategisch kijken, hands on verbinden
Teams ontwikkelen, op de winkel passen

Wat maakt mij als mens
FLINK uniek

Bevlogen wielrenner, rijder van klassiekers, deelnemer Tour de France 2018

Nieuwgierig aagje naar onderwerpen die het leven fijner, gezonder, vitaler kunnen maken (leefstijlgeneeskunde, hacking health, persoonlijke groei)

Ik ken Barry Popma als een echte verbinder. Hij kan een team bij elkaar brengen en weet wat medewerkers nodig hebben
om zich gehoord en gezien te voelen. Hij weet mensen te motiveren en het beste uit zichzelf te halen. Tegelijkertijd stuurt hij
op inzet en resultaat. Het is fijn om met hem samen te werken omdat hij met zijn verbindende eigenschap de hiaten binnen
ons analytische team aanvult.

5/5

– Charlotte Molenaar –
Founder – chirurg Proctos Kliniek

mijn Flinke kernwaarden

samen - werken

aandacht

betrokken

bewust maken

energie

Flink Veranderen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches